Осъдиха на 5 години затвор бургаския измамник Велко Маринчев

Осъдиха на 5 години затвор бургаския измамник Велко Маринчев  - E-Burgas.com

Изпеченият мошеник е спипан, докато се опитва да прибере спестявнията на пенсионер от Бургас

Пет години "лишаване от свобода" наложи съдът спрямо Велко Маринчев по внесен обвинителен акт на Районна прокуратура – Бургас. Той е подсъдим за опит за измама, която останала недовършена поради независещи от него причини. 

Маринчев е обвинен, че на 21 януари 2014 година е опитал да измами възрастен мъж, като се представил за социален работник. Той му заявил, че ако изтегли всичките си спестявания, ще му ги удвои с европейски пари. 

Случката се разиграла, докато пострадалият се прибирал към дома си на въпросната дата. В района на бившия интернат бил застигнат от Велко, който попитал пострадалия дали не го познава и му се представил за бивш негов колега от Първо районно в Бургас. 

Докато вървели подсъдимият казал на възрастния бургазлия, че сега е социален работник и можел да му удвои парите, които имал в банка. Подсъдимият обяснил също така, че тези пари, които щял да му даде били европейски. Възрастният мъж в началото се дърпал, но в крайна сметка се съгласил да отиде и да изтегли спестяванията си. 

Маринчев не влязъл в банковия клон, като заявил, че ще отиде да види една болна жена и след това ще чака пред банката. По същото време на бул. „Демокрация“ се намирали трима полицейски служители. Те забелязали криминално проявения Маринчев и решили да изчакат, за да проследят какво ще се случи. След като пострадалия излязъл от банковия клон и бил пресрещнат от подсъдимия служителите на реда отишли при тях и го задържали. 

Наказанието трябва да бъде изтърпяно при първоначален „строг“ режим в затвор.
 

Коментари

Още от последните новини