Осъдиха двама българи и британец за разпространение на наркотици и оръжия

Осъдиха двама българи и британец за разпространение на наркотици и оръжия - E-Burgas.com

Шест години лишаване от свобода при първоначален строг режим и 20 000 лв. глоба определи Специализираният наказателен съд за британски гражданин, обвинен от Специализираната прокуратура за ръководене на организирана престъпна група за държане и разпространение на огнестрелни оръжия, боеприпаси и хероин в особено големи размери предаде "Dariknews".

Наказания съответно от 3 години и шест месеца и 2 години лишаване от свобода и глоба от по 20 000 лева получиха двамата участници в групата - български граждани, ангажирани с разпространението на незаконните оръжия и наркотици.

Тримата са задържани на 16 септември 2019 г. в София при специализирана операция на ГДБОП и СДВР под ръководството и надзора на Специализираната прокуратура.

В хода на действията по разследването в къща в с. Бистрица (област София-град), обитавана от ръководителя на групата, са намерени и иззети няколко десетки пистолета от различни марки, част от които със заличени номера или преправени от газови в бойни.

В къщата, както и в автомобил, ползван от участниците в групата за разпространение на наркотични вещества, е намерен и иззет хероин на обща стойност 4,1 млн. лева, предназначен за черния пазар.

До задържането на британския гражданин през септември 2019 г. той е бил издирван с Европейска заповед за арест. Пред съда тримата участници в престъпната група са се признали за виновни. Присъдите им са приведени в изпълнение.

Коментари

Още от последните новини