Оркестърът на Военноморските сили на САЩ озвучи Музикалното с класически и съвременни творби

Оркестърът на Военноморските сили на САЩ озвучи Музикалното с класически и съвременни творби  - E-Burgas.com

Представителния оркестър на Военноморските сили на САЩ в Европа, който пътува на борда на  американския военен кораб „Маунт Уитни” гостува на учениците в НУМСИ "Панчо Владигеров". Както е известно корабът е на тридневно посещение в Бургас. Седалището на музикантите е в  Неапол, Италия, а формацията  изнася концерти в цяла Европа, Африка и Западна Азия.

Пред децата и преподавателите от Музикалното училище щатските музиканти изпълниха както класически творби , така и съвременни произведения. С изключителен професионален и емоционален заряд  звучаха рок  и джаз парчета, блус и кънтри музика. От своя страна гостите слушаха изпълнения на Представителния духов оркестър към училището по изкуства. Те бяха поздравени и от децата от Вокален ансамбъл „Фортисимо”.

Представителният оркестър на ВМС на САЩ в Европа проведе и  майсторски клас с младите таланти, които се обучават в класовете по духови и ударни инструменти.

По рано през деня, част от учениците имаха възможност да се качат на борда на „Маунт Уитни”, да се запознаят с екипажа и да разгледат кобара.

Галерия
Коментари

Още от последните новини