Организират мирно шествие за спасението на стадион „Черноморец“

Организират мирно шествие за спасението на стадион „Черноморец“ - E-Burgas.com

Инициативен комитет на родители на деца, трениращи футбол във ФК Черноморец 1919 организира мирно шествие за спасението на стадион „Черноморец”, информираха деятелите на спортните клубове. То ще се проведе на 10 декември (събота) от 11:00 ч. Началната точка е площад „Тройката”, а крайната – площад „Атанас Сиреков” пред сградата на Община Бургас – 11:30 ч.

Инициативата на родителите е подкрепена от 7 спортни клуба и сдружение „Бъдеще за Черноморец”. Основната цел е засвидетелстване на подкрепа в борбата за връщане на стадион „Черноморец” във владение на Община Бургас и привеждането му вид, познат отпреди години.

„Инициативният комитет, ръководството на ФК Черноморец 1919 и всички, които подкрепят инициативата, приканват всички граждани, политици, обществени и спортни деятели да се присъединят към мирното шествие. Нека заедно покажем, че бургазлии живо се интересуват от съдбата на един от символите на града и са готови на всичко, за да остане за тях, техните деца и бъдещите поколения“, пишат от инициативния комитет. Те очакват всички бургазлии, които милеят за бургаския спорт да се включат.

За бъдещата проява те са изпратили уведомление до кмета Димитър Николов, в което са се подписали осем спортни клуба.

Коментари

Още от последните новини