Организират благотворителен крос в Морската градина

Организират благотворителен крос в Морската градина  - E-Burgas.com
Архив novini.bg

Със събраните средства ще бъде закупено термолегло за неонатологията на УМБАЛ-Бургас

1 юни в деня на детето, 9:00 ч. едновременно София (Борисова градина и Западен парк), Морските градини на Варна и Бургас, Гребен канал Пловдив, ще се състои благотворително бягане с цел събиране на средства за недоносени деца. 

От РЗИ съобщават, че със събраните средства от тази кампания, ще се закупи Термолегло за Отделението по неонатология на УМБАЛ гр. Бургас.

Термолеглото се използва при недоносени новородени при адаптирането им от кувьоз към нормално легло. То поддържа топлинен комфорт от порядъка на 35-37 градуса топлина. Леглото е удобно и комфортно както за бебето, така и за медицинския персонал, който се грижи за него и позволява лесен достъп до него по време на престоя му в отделението.

Неонатологията в УМБАЛ Бургас в момента има само едно термолегло. Тук годишно се раждат около 1800 деца, като 20% от тях са недоносени.

Термолеглото Babytherm 8010 на Drager е на стойност 14,400 лв. – това е цена за дарение.

Как ще се даряват средствата:

Както винаги нашата благотворителната кауза е под наслов „Дари времето си на 5kmrun“, което ще рече, че за каквото време финишираш 5-те км в този ден, такава сума ще дариш за каузата, например: Бягаш за време 22:38 – даряваш 22 лв., бягаш за 31:18 – даряваш сумата от 31 лв. и така нататък…

За целта, ще предвидим съответните урни по места, както и ще бъде открита специална банкова сметка за тези, които нямат възможност да участват на това конкретно бягане, но биха искали да дарят!

Ето и банковите данни за извършване на дарение чрез банков превод:

Име:

СНЦ „5КМПАРК БГ“

Банка:

Банка ДСК ЕАД

BIC:

STSABGSF

IBAN:

BG22STSA93000026112676

Основание:

Дарение за УМБАЛ гр. Бургас

Естествено, че това условие „да дариш времето си на 5kmrun“ е пожелателно, но всеки може да дари сума, според собствените си възможности. Нека в този ден на детето, да бягаме и да дарим, за да направим по-сигурен живота на нашите деца от гр. Бургас и региона.

За изминалите 3 години, от нашите благотворителните бягания, участници и приятели на 5kmrun, сме дарили и събрали суми над 35,000 лв., а сме закупили и предоставили животоспасяваща медицинска техника за деца в София, Варна и Пловдив на стойност над 50,000 лв..

Поздравления и благодарности за всички вас!

Коментари

Още от последните новини