Опасно силен вятър в Източна България и днес

Опасно силен вятър в Източна България и днес - E-Burgas.com
© Getty Images/Guliver

Минималните температури днес ще са между 9° и 14°, а максималните - между 20° и 25°. Облачността ще е променлива, след обяд в Западна България по-често значителна. На места ще има краткотрайни валежи от дъжд и гръмотевици.

Ще се задържи много ветровито с умерен, в Източна България и северно от планините - силен и поривист южен вятър. Предупреждение за опасно силни пориви от първа и втора степен остава в сила в цялата страна.

Облачността по Черноморието ще е променлива, намаляваща около и след обяд до слънчево време. Ще духа силен югозападен вятър. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

В планините ще продължи да духа бурен и ураганен югозападен вятър. Облачността ще е променлива, след обяд в масивите от западната половина от страната значителна. На места ще превали краткотраен дъжд, по най-високите върхове - сняг, ще има и гръмотевична дейност. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 15°, на 2000 метра - около 7°.

Облачно и веттровито ще бъде и в събота, на места в Западна и Централна България ще бъде с валежи и гръмотевици, по-интензивни в Югозападна България.

И през следващите дни остава висока вероятността за валежи от дъжд, в планините - от сняг, но със застудяването и в районите до около 600-800 метра е възможно да превали сняг. Температурите чувствително ще се понижат, но във вторник отново ще тръгнат нагоре.

Свързани статии
И днес температурите ще варират около нулата, отново силен вятър по морето Жълт код за ниски температури в цялата страна Жълт код за вятър в десет области от страната Ветровито време и днес Ветровито днес, с валежи главно в планините И днес разкъсана облачност, до 4 градуса по морето Обявен е жълт код за силен вятър в Бургаска област Облачна събота с дъжд в източните райони Облачното и дъждовно време остава и днес Слънчев уикенд, но истинската зима се задава
Тагове
вятър време
Коментари

Още от последните новини