Охранителна фирма спечели обществена поръчка за над 3 млн.лв., вижте кой е възложителя

Охранителна фирма спечели обществена поръчка за над 3 млн.лв., вижте кой е възложителя  - E-Burgas.com

Агенцията по заетостта е сключила договор за невъоръжена охрана и СОТ на обекти на ведомството, който е на стойност 3 187 944 лв. с ДДС. 

Фирмата, спечелила обществената поръчка, е "Мултифорс А.С" ЕООД. Това е и единственото дружество, подало документи за поръчката, става ясно от публикуваната документация.

Изпълнителят се задължава да осигури физическа невъоръжена охрана, да осъществява регламентиран пропускателен режим в обектите на агенцията и да реагира по всяко време с автопатрул при получен алармен сигнал. Фирмата трябва още да извършва профилактика, ремонт и поддръжка на вече изградените СОТ системи в административните сгради.

Договорът за охрана е за 36 месеца и предвижда на изпълнителя да се плаща на равни месечни вноски от 73 795 лв. без ДДС.

Управител на "Мултифорс А.С" ЕООД е Магдалена Пеева, съпругата на Станимир Пеев.

Станимир Пеев е председател на Държавния резерв и военновременни запаси. Той оглавява ведомството през 2009 г., а преди това е бил кмет на район "Панчарево" в Столична община. През 2007 г. Пеев прехвърля създадената от него "Мултифорс" на своята съпруга.

Това не е първата обществена поръчка за охранителна дейност, която "Мултифорс" печели. През годините фирмата е получила над 27 млн. лв. обществени пари. Тя е сключвала договори за охранителни услуги с Министерството на земеделието и храните, Министерството на транспорта, Министерството на отбраната, Министерството на икономиката, НЕК, Софийската областна администрация, "Топлофикация София", Националния военноисторически музей, УНСС, и "Булгартрансгаз".

Първенец по плащания за охрана е Университетът за национално и световно стопанство, който е сключил договори с "Мултифорс" на обща стойност 7 138 000 лв. без ДДС.

Източник: offnews.bg

Коментари

Още от последните новини