Митьо Очите ще бъде опериран в Турция

Митьо Очите ще бъде опериран в Турция   - E-Burgas.com

Няколко експертизи са необходими, за да приключи разследването за стрелбата в ресторант „4you” в Слънчев бряг от 8 юни, пише „24 часа”. Най-важната от тях е комплексната съдебно медицинска и балистична, свързана с изясняване на механизма на прострелванията, които е получил Димитър Желязков – Очите.

Известният несебърлия бе тежко ранен, а гардът му Александър Алексиев убит при инцидента, след който спецпрокуратурата образува досъдебно производство за организирана престъпна група с лидер Божидар Кузманов – Кравата. Още 9 мъже са с обвинения. През декември Желязков за втори път бе за няколко дни в истанбулската болница „Джон Хопкинс”, предстои му ново пътуване наскоро. По празниците се наложило 44-годишният Митьо да потърси лекарска помощ. Вероятно това е причината в Бургас да се появят слухове за рязко влошаване на състоянието му. Нефростомата се разши и трябваше да отида до бургаската болница, изясни ситуацията самият Желязков пред „24 часа”. Освен това здравият ми бъбрек започна да задържа вода, консултирахме се с лекарите в Турция, оттам ни успокоиха, че няма нищо спешно, ще ми направят изследвания на място, допълни той.

Прегледът при последното му посещение в Турция показал, че разкъсаният уретер е заздравял, но заради срастване се налага операция. Трябва да се изчака, за да я направят лапароскопска, без да ме режат, уточни Желязков. Удълженият срок на разследването изтича на 8 февруари. Междувременно на 9 януари, пред спецсъда в София трябва да застане Божидар Кузманов - Кравата. Първата инстанция промени мярката му от задържане под стража в домашен арест. Но втората отложи насроченото за 29 декември съдебно заседание и поиска допълнителна експертиза. 
 

Коментари

Още от последните новини