Обявиха нова грипна ваканция в Созопол

Обявиха нова грипна ваканция в Созопол  - E-Burgas.com

Кметът на Созопол издаде заповед, с която дните 27 и 28 февруари ще бъдат неучебни в общинския център и селата Росен и Зидарово. Грипната ваканция се наложила заради високия процент на заболели от грип ученици.

Ето какво гласи съобщението на община Созопол:

Преустановяване на учебните занятия важи за следните учебни заведения на територията на община Созопол:

- СУ ” Св.Св.Кирил и Методий” гр.Созопол

- ОбУ ” Христо Ботев” с.Росен

- ОУ ” Христо Ботев” с.Зидарово

2. Повишаване взискателността при провеждане на санитарно – хигиенните и противоепидемични мероприятия и тези, предвидени за работа при зимни условия в детските градини на територията на Община Созопол , Детска млечна кухня Созопол и Домашен социален патронаж на територията на Община Созопол.

3. Повишаване взискателността при провеждане на филтър , особено в детските заведения , от медицинските специалисти, като деца със съмнение за заболяване да не се допускат в колективите.

4. Да се ограничи достъпа на външни лица в детските заведения.

5. Да се извършва трикратна дезинфекция в помещенията и редовно проветряване на помещенията , в които се помещават детските колективи.

6. Да се включи в менюто на децата достатъчно количество тонизиращи напитки / чай, мляко , прясно изцедени сокове/.

Настоящата заповед да се сведе до знанието на съответните длъжностни лица за сведение и изпълнение. Контрол за изпълнението на заповедта ще осъществява секретарят на Община Созопол Янко Костадинов.

Коментари

Още от последните новини