Общината ще връща загубената слава на морското училище

Общината ще връща загубената слава на морското училище - E-Burgas.com
Снимка capital.bg

За целта държавата трябва да се съгласи да преотстъпи собствеността и издръжката на гимназията

Професионалната гимназия по морско корабоплаване и риболов ''Св. Никола'' е поредното бургаско училище, което е на път да мине под опеката на общината и да получи нов живот. За целта местната администрация, трябва да получи от Министерството на образованието сградния фонд и да поеме финансирането на училището. Това е напълно вероятно да се случи, тъй като община Бургас е пример за няколко местни училища вече, които бяха коренно променени.

''Когато искахме да придобием собствеността на Гимназията по транспорт, след един порой имаше един метър вода в работилниците, а таванът течеше. Компютърната гимназия беше един змиярник в ''Меден рудник'', а днес е със статут на 4-звезден хотел. Затова не се съмнявайте, че морското дело, което искаме да придобием от държавата, отново ще има престижната си визия'', убеден е бургаският кмет Димитър Николов.

Тезата му бе подкрепена единодушно от мнозинството на Общинския съвет днес, с което общината официално заявява искането си пред държавния образователен орган.

Коментари