Общината благоустрои голяма част от парк „Света Троица“

Общината благоустрои голяма част от парк „Света Троица“ - E-Burgas.com

Преди години кметът Димитър Николов пое ангажимент за благоустрояване на старите градски паркове на Бургас. Целта е те да станат още по-удобни и привлекателни. През 2022 – 2023 г. дойде ред на парк „Света Троица“, използван най-често от жителите на ж.к. „Славейков“ и ж.к. „Зорница“. С днешна дата напълно е променена онази негова част, разположена в близост до плувен комплекс „Парк Арена ОЗК“.

Там Община Бургас възстанови старите амортизирани пешеходни алеи. На места е използван асфалт, а на други покритието е от декоративни павета. Прокарани са и нови алеи. Обособен е цветен кът за детски игри. Поставени са 30 нови пейки, както и нови кошове за отпадъци. Монтирани са нов модел осветителни стълбове. Някои опасни стари дървета бяха премахнати. Но на тяхно място засадиха 30 нови фиданки. Сред тях има кедри, декоративни вишни, ликвидамбри и др. видове. Проектът включва прокарване на видеонаблюдение като превенция срещу вандализъм и престъпления.

„Вече проектираме следващ етап за обновление на този парк, като ще се насочим в посока ул. „Струга“. Същото благоустрояване ще се случи и там.“, каза кметът Димитър Николов.

На последните няколко снимки ще видите как изглеждаше тази част от парка преди благоустрояването. 

 

* Неотдавна Община Бургас създаде и чисто нов малък парк в „Меден рудник“. Повече за него можете да прочетете тук:

https://www.burgas.bg/bg/novini/eto-go-noviyat-park-na-meden-rudnik-pazete-go/

Галерия
Коментари

Още от последните новини