Община Камено кандидатства по проект за Социалния дом в Русокастро

Община Камено кандидатства по проект за Социалния дом в Русокастро - E-Burgas.com

Общинските съветници от Камено гласуваха единодушно съфинансирането от 2400 лева от Бюджета за проект „Подобряване условията на живот и повишаване качеството на предоставяните социални услуги, чрез подобряване на материалната база в Дом за възрастни хора с увреждания, с. Русокастро”. Общината кандидатства пред Фонд „Социална закрила”, тъй като техниката в Дома е морално остаряла. В момента там са настанени близо 130 пациенти, всички са мъже с тежки заболявания като шизофрения, идиотия и др. Денонощно над 70 служители бдят за болните. В същото време печките, отоплителната инсталация, сушилния барабан не са сменяни с години, в окаяно състояние са, загубата на електроенергия е голяма. Общата сума по проекта е 24 000 лева, като от Фонда ще бъдат отпуснати 21 600, участието на Община Камено е 10%. С парите ще бъдат закупени нов сушилен барабан, електрическа отоплителна система и печки за готвене.

По време на сесията бе решено да се проведе конкурс за превозвач по утвърдени автобусни линии от Общинската и Областната транспортна схема от квотата на Община Камено.

„Такъв конкурс трябваше да бъде проведен доста по-рано през годините”, каза кметът Жельо Вардунски.

Местният парламент гласува също така приемането на отчета за касовото изпълнение на Бюджет 2015, Строителната програма и извънбюджетните сметки и фондове към 31 декември 2015 г.

По време на сесията стана ясно също така, че Министерството на финансите ще дари на Община Камено за добрата финансова дисциплина автомобил с висока проходимост, който е  бил конфискуван от държавата. С превозното средство общинските служители ще проверяват незаконните сметища и насаждения в общината.

Днес също така бе организирана томбола за най-коректен данъкоплатец, платил налозите си до 3 май т.г. в Община Камено. За случая бе сформирана комисия от зам. кмета по финанси Димитър Петров и общинарите Милена Стоянова и Кремена Димитрова. За целта Община Камено бе приготвила награди – таблет, слушалки и флашки. Победителите бяха изтеглени на случаен принцип. С таблет се сдоби Нико Куков. Всяка година Общината дава и почетна награда на първия жител, платил данъците си. Честта се падна на Димитър Аврамов.  

 

Коментари

Още от последните новини