Община Бургас си купува своя ледена пързалка, но догодина

Община Бургас си купува своя ледена пързалка, но догодина - E-Burgas.com

През последните 5 години нито една частна фирма не заявила желание да наеме терен

Община Бургас може да закупи своя ледена пързалка, но това може да стане едва за следващия зимен сезон. Това стана ясно на днешната сесия на Общински съвет - Бургас. 

През настоящата година пързалка ще бъде взета под наем от общината, като сумата на месец е в размер на 30 хил. лв. В същото време закупуването на собствена пързалка втора употреба би излязло 200 хил. лв, което на практика значи, че съоръжението би избило цената си още на втората година. Третият вариант е бил земята да бъде отдадена под наем на частна фирма, но през последните пет години никой не е изявил такова желание. 

Общинският съветник Евгений Мосинов пък изяви притеснение, че плочките на наскоро ремонтирания площад "Тройката" ще бъдат повредени. 

Кметът на Бургас Димитър Николов пък уточни, че пързалката най-вероятно ще бъде преместна в строащият се в момента спортен комплекс в "Славейков", където разходите за поддръжка биха били двойно по-малки. 

В крайна сметка съветниците гласуваха цените, с които пързалката ще функционира през тази зима. Стандартната цена за ползване на ледена пързалка за посетители над 18 годишна възраст е 5.00 лв. за един час и наем на кънки 4 лв. за един час. За посетителите от 10 год. до 18 год. възраст и за студенти, таксите за ползване са 3.00 лв. входен билет за един час и наем на кънки 2.00 лв. за един час. За най – малките посетители под 10 год. възраст таксите за следните: 2.00 лв. входен билет за един час и наем на кънки 2.00 лв. за един час. 

Предвидена е и такса за предплатен абонамент, включващ 10 сесии, като таксата отново е съобразена с възрастовата граница на посетителите.  

Коментари

Още от последните новини