Община Бургас размаха пръст на Елена Симеонова и предупреди спортните клубове

Община Бургас и местният парламент категорично осъждат проявите на насилие от треньори, спортни кадри и други отговорни лица - към състезатели, по време на тренировъчния процес, състезания и други спортни мероприятия. По този повод бе изготвена специална декларация, която ще бъде изпратена до всички клубове. В нея положиха подписите си зам.-кметът д-р Лорис Мануелян, председателят на Постоянната комисия по младежта и спорта към Общинския съвет Калчо Белов, както и всички нейни членове.

Повод за реакцията е придобилият известност случай на насилие от страна на Елена Симеонова - треньор по художествена гимнастика и председател на спортен клуб "Олимпия" - Бургас,  към нейна възпитаничка.

Единодушната позиция на подписалите декларацията е, че целта на спорта е не само постигане на индивидуална дисциплина, резултати, получаване на отличия, но той е средство, особено по отношение на подрастващите, за възпитаване на морал, етика и за изграждането им като личности.

"Призоваваме бургаските клубове да спазват стриктно нормите на спортната етика и морал във вътрешните си взаимоотношения. При наличие на следващ сигнал за подобни прояви на насилие, няма да се поколебаем да сезираме компетентните органи и институции", се казва в декларацията.

Коментари

Още от последните новини