Областният управител се разграничи от заместника си, взел участие в протеста пред РЗИ

Областният управител се разграничи от заместника си, взел участие в протеста пред РЗИ  - E-Burgas.com

Областният управител на Бургас проф. Мария Нейкова се разграничи от своя заместник Асен Бонджев, който днес взе участие в протест против въвеждането на зелени сертификати в страната. Мярката, която ще влезе в сила от утре, ще ограничи достъпа на много българи до почти всички места на закрито и предизвика гневни реакции най-вече у тези, които по една или друга причина отказват да се ваксинират.

Позиция на областния управител на област Бургас проф. Мария Нейкова

Предвид създалата се днес ситуация, в която граждани протестираха пред сградите на Областна администрация Бургас и РЗИ-Бургас срещу новите мерки за ограничение на разпространението на Ковид и включването на заместник-областния управител Асен Бонджев в протеста, като областен управител заявявам, че:

Категорично се разграничавам от действията на заместник-областния управител. Изразената от него позиция е лична и е в разрез с позицията на областния управител на област Бургас. 

Подкрепям усилията на Министерски съвет за справяне с усложнената ситуация с разпространението на животозастрашаващия вирус. 

Призовавам в тези сложни времена да се доверим на медицината, която е призвана да търси решение за опазване здравето и живота на обществото. Нека бъдем отговорни един към друг и споделим отговорността от действията си, за да можем бързо, така както останалите държави, да се справим със сложната епидемилогична обстановка.

Коментари

Още от последните новини