Областният управител организира съвместна среща за търсене на възможности Бургаското летище да развие пълния си потенциал

Областният управител организира съвместна среща за търсене на възможности Бургаското летище да развие пълния си потенциал - E-Burgas.com

Областният управител Пламен Янев организира работна среща във връзка с намаляването на полетите от и до Летище Бургас. Тя ще се проведе в Областна администрация на 15 март /петък/. На нея заинтересованите страни ще обединят опит и знания за съставяне на ясен план относно необходимите действия тази негативна тенденция не само да бъде спряна, но и постепенно отново Летище Бургас да бъде водещо в страна с многомилионен пътнически поток и  десетки дестинации.


Търсенето на възможности за увеличаване на полетите и пътникопотока в областта е приоритет за Пламен Янев. Всички усилия за удължаване на сезона и създаването на възможности за посещение на региона извън летния сезон срещат трудности заради липсата на полети директно от и до Бургас. Той е категоричен, че транспортната свързаност по въздух е ключов фактор за доброто икономическо развитие на всеки регион. „От години се наблюдава тревожна тенденция за намаляването броя на полети на Летище Бургас и тяхната все по-голяма ограниченост във времеви диапазон. Последствията от това търпим всички ние. Динамиката в туристическата сфера налага нуждата от спешна реакция относно решаването на този проблем", коментира Янев.


На срещата са поканени кметовете от Бургаския регион, изпълнителният директор на Пловдивското Летище, както и местни организации в туристическия бранш. Те ще обединят експертизи за съставяне на ясен план какво е необходимо за прекратяване на тази негативна тенденция. Съвместно те ще оформят и конкретни въпроси, които ще адресират до Министерство на транспорт и до концесионера „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт" АД, както и ще изготвят единна стратегия, чрез която да се подпомогне и развие интересът към Бургаския регион.

Коментари

Още от последните новини