Новият лидер на социалистите в Бургас Живко Господинов: "Има организационни промени, които е нужно да се случат в близко време"

Новият лидер на социалистите в Бургас Живко Господинов:

"За пръв път в бургаската организация има приемственост между нов и стар общински председател. Трябва да се запазят добрите тенденции от президентските и от предсрочните парламентарни избори", каза за e-Burgas.com веднага след избора си за лидер на социализтите в Бургас новият председател на БСП в морския град Живко Господинов.

"Има организационни промени, които е нужно да се случат в близко време и след това да се активизира организацията за следващите избори", заяви още той.

Живко Господинов беше избран за общински председател на БСП в Бургас с 114 от гласовете на делегатите на конференцията, която се състоя денс.

До нови вътрешни избори се стигна, тъй като досегашния общински и областен председател Николай Тишев бе избран за народен представител. По Устав той няма право да съвместява двете позиции. 

Кандидатите за поста бяха петима – Живко Господинов, настоящ зам.-председател, Йордан Георгиев, Женя Илиева, Пеньо Костадинов и Георги Драгнев. 

Живко Господинов досега беше зам.-председател на БСП-Бургас. Членува в партията от 2006 г. Две години и половина е председател на младежката организация на партията. Към момента е почетен председател на Младежкото обединение на БСП – Бургас. От 2012 г. е районен председател на един от най-големите райони на столетницата, включващ комплексите „Лазур” и „Братя Миладинови”. От 1999 г. до 2013 г. работи във фирма „Тинел“– ООД, а от 2013 г. е като Областен координатор на БСП – Бургас.

Коментари

Още от последните новини