Новият център за развитие на общността ще заработи в Средец

Новият център за развитие на общността ще заработи в Средец - E-Burgas.com

Ремонтираната сграда, която се превърна в Център за развитие на общността в Средец ще бъде официално открита утре.

Той започва работа в рамките на Проекта на Община Бургас за социално включване на роми и други уязвими групи, изпълняван в рамките на Програма ЗОВ (Здраве и образование за всички) с финансовата подкрепа на Българо-швейцарската програма за сътрудничество.

Центърът ще бъде открит лично от кмета на Средец Иван Жабов и ръководителя на Програма ЗОВ Ирина Файон в 11 часа.

В рамките на програмата изцяло бе ремонтирана съществуваща двуетажна сграда в кв. „Победа“ в града, оборудвани бяха кабинети за новоназначения екип, сред които има педагог и двама образователни медиатори. От началото на 2017 се организират образователни дейности в Центъра. От есента на миналата година е назначен АГ-специалист. В центъра ще заработят три зали -  за компютърни занимания, занимания по интереси, за занимания на клуб „Спорт” и новосъздадената танцова група. Клуб ”Отговорен родител” ще мотивира родителите да изпращат децата си на училище и да ги насърчават да учат.

Досега в Средец няма такъв център, който да предоставя услуги за комплексно общностно развитие - образователни, здравни, социални. Сградата, в която се помещава Центърът, не е цялостно ремонтирана от близо 25 години, макар до момента да функционира като Клуб за културни мероприятия и ромски празници на жителите на квартала.

Галерия
Коментари

Още от последните новини