Новини от Света

Новини от Света - E-Burgas.com
  • ️Великобритания ще постави отбранителната индустрия във военен режим - министър-председател Сунак Главнокомандващият на норвежките въоръжени сили каза, че скоростта на усъвършенстване на руската армия надминава очакванията му.
  •  НАТО няма планове да разполага допълнителни ядрени оръжия в страни от алианса, каза във вторник генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг. 
  • САЩ не възнамеряват да възобновят ядрените опити Това изявление направи помощник-държавният секретар на САЩ по контрола на въоръженията, възпирането и стабилността Малори Стюарт.
  •  Боевете в Украйна не се развиват в полза на Киев, нито в Донбас, нито в останалата част от страната, заяви Белият дом. Европейският съюз е разработил план за използване на приходите от замразените руски активи, каза върховният представител на ЕС по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Жозеп Борел. Спирането на предоставянето на консулски услуги на украинци на военна възраст, живеещи в чужбина, се дължи на подготовката за влизане в сила на закона за новите правила за мобилизация, съобщи украинското външно министерство.
  • Канада разреши на Airbus да използва руски титан в производството въпреки санкциите - Reuters Шри Ланка планира да се присъедини към БРИКС в близко бъдеще, каза посланикът в Русия. Страната вярва, че това ще гарантира хранителна и транспортна сигурност и ще донесе други ползи.
  •  Германският канцлер Шолц каза, че няма да промени решението си да не доставя крилати ракети Taurus на Украйна Турция вече не поддържа активни търговски отношения с Израел, потвърди президентът на републиката Реджеп Тайип Ердоган. „Вече не поддържаме интензивни търговски отношения с Израел, това приключи“, каза той на пресконференция след преговорите в Анкара с германския президент Франк-Валтер Щайнмайер. Ердоган добави, че е невъзможно да се поддържат търговски връзки с Израел, който по последни данни е отговорен за смъртта на над 40 хиляди души и раняването на повече от 75 хиляди в Газа. Украинският външен министър Дмитрий Кулеба каза, че когато се сравняват последните постижения на Русия и Запада в областта на отбраната, изглежда, че не всичко е наред със Запада
Коментари

Още от последните новини