Новата година започва с опашки за подновяване на лични документи

Новата година започва с опашки за подновяване на лични документи  - E-Burgas.com

В първия работен на новата година се извиха опашки пред столичните полицейски управления, заради подновяването на лични документи, съобщи Нова ТВ.

След смяната на 2019 с 2020 година идва и наложителната смяна на лични документи за една трета от българите. Паспортните гишета в столичните районни управления се напълниха с хора още от сутринта. Тази година изтичат личните карти, паспорти и книжки на над 2 милиона българи. Ако се окажете един от тези над 2 млн. българи с документи за подновяване, на опашката се заредете с търпение и сандвичи, за да не стига до неприятни ситуации.

За София новото е, че заявление може да се подаде във всяко полицейско управление без значение дали то съвпада с района по адрес. От МВР заявиха, че заради бума с новите документи, ще се назначават допълнително 170 служители. И припомниха, че вече фирми се възползват от мобилните биометрични станции за подмяна на документи. 

А тези, които имат валиден електронен подпис, могат да си сменят и документите онлайн. Новите документи ще са същите като старите. Няма да бъдат с чип, тъй като предстои да се подпише договор с изпълнителя. Глобите за закъснение остават същите – от 20 до 150 лева.

Коментари

Още от последните новини