Нов облик на двора на ОУ „Любен Каравелов” поискаха съветници

Нов облик на двора на ОУ „Любен Каравелов” поискаха съветници - E-Burgas.com

Реконструкция на двора на ОУ „Любен Каравелов” поискаха, с докладна записка, общинските съветници от ГЕРБ проф. Севдалина Турманова, инж. Виолета Илиева, Калояна Живкова и Димчо Грудев.

Училище "Любен Каравелов", което се намира в ж.к. „Възраждане”,  е едно от най-старите училища в града. Построено е през 1929 г. като начално училище, а през 1932 г. се разкрива прогимназиален курс.

„През месец април предстои тържественото честване на 90-годишнината от създаването му. Подготвени са поредица от събития, в които ще се включат настоящи и завършили ученици. Много от тях са прочули Бургас и България със своите знания и таланти по цял свят”, припомнят съветниците.

Сега в ОУ „Любен Каравелов” се обучават 533 ученици от 1. до 7. клас.

Училището е с богати традиции в областта на спорта, музиката, изобразителното и театрално изкуство.

Повече от 20 години съществуват паралелки с усилено изучаване на изобразително изкуство и хореография. Под формата на ФУЧ работят театрална школа и вокална група.

Училището работи и по образователни проекти в партньорство с Полша, Италия, Румъния, Гърция, Турция, Испания, Хърватия, Германия. През месец май в ОУ „Любен Каравелов“ ще се проведе среща по Проект „Еразъм +“ с партньори от Италия, Румъния, Турция, Испания, Хърватия.

Новата учебна 2019/2020 г. училището посрещна своите ученици с изцяло обновен първи етаж на сградата – класни стаи и коридори.

Поетапно ще се обновят всички помещения, но най-неотложни са ремонтът на прилежащия училищен двор и ограда. От около половин век те не са подлежали дори на частична реконструкция. Към момента терените са неравни, реално неизползваеми за спорт.

Училището разполага с готов проект за обновяване на дворното пространство, което да отговаря на съвременните европейски изисквания за училищен спорт и безопасност на учениците.

 

Коментари