НФСБ за кончината на Валентин Касабов: Загубихме истински патриот, истински българин, истински приятел

НФСБ за кончината на Валентин Касабов: Загубихме истински патриот, истински българин, истински приятел - E-Burgas.com

Доказа на дело, че има политици, които работят с цялото си сърце и ум за България

Тежко ни е да го кажем - след тежка битка с COVID-19 ни напусна нашият съратник, приятел и колега Валентин Касабов – съосновател и зам.-председател на НФСБ, съпредседател на ПГ „Обединени патриоти", журналист и водещ на предаването „Паралакс" в ТВ СКАТ. Спечелил толкова битки – Вальо този път не успя да се пребори с коварната болест.

Валентин Касабов е роден в семейството на лекари на 6.02.1958 г. в Бургас. Завършва „Българска филология" във ВТУ „Св.св. Кирил и Методий". Той е един от основателите на СДС – Бургас, главен редактор на първия опозиционен вестник в града „Бряг"(1990-91 г.). Работи като кореспондент на редица централни печатни издания, като журналист във водещи регионални вестници. В негова запазена марка се превърна авторското му предаване „Паралакс" – остро публицистично предаване за разследваща журналистика, което той винаги завършваше с думите „И Бог да пази Майка България".

Но за него „Бог да пази Майка България" бяха не само думи, с които  да завърши предаването си, а бяха израз на същината му на убеден патриот. За когото запазването на териториалната цялост на Родината  и единството на българския народ са висша цел и в съвременния свят. Възходът на държавата ни и устойчивото развитие на обществените системи за него бяха неделима част от опазването на националните традиции. Следването на примера на националните герои, поставянето на обществените интереси над личното благополучие бяха аксиоми на политическото му поведение.

Валентин Касабов ще остане в паметта на зрителите с емоционалния си и образен език, със смелостта и непримиримостта си, с всеотдайната си борба срещу корупцията и беззаконието, с работата за въздигане на България и българския дух. Качества, които той пренесе в дейността си като политик, общински съветник и народен представител от Националния фронт за спасение на България.

Валентин Касабов на дело доказа, че има политици, които работят с цялото си сърце и ум за България и българския народ, а не за лична или партийна полза.

Загубихме истински патриот, истински българин, истински приятел!

Скърбим заедно с близките му!

Поклон пред светлата му памет!

Коментари

Още от последните новини