Невероятно, но факт! Бивш военен произвежда ток от морска вода

Невероятно, но факт! Бивш военен произвежда ток от морска вода - E-Burgas.com
20140703.lqdugpjrhh   Любител изобретател откри начин да произвежда електричество от морска вода. Александър Александров се занимава от 20 години със създаване на енергоспестяващи уреди. До това конкретно изобретение обаче го тласва неволята, тъй като преди два месеца от електроразпределителното дружество му изключили тока. Изобретението е колкото просто, толкова и ефикасно. Тези, които живеят далече от морето, могат да използват и морска сол, а създадените импровизирани лампи светят без прекъсване вече два месеца с мощност между 2 и 3 вата.

"Цинк, мед и морска вода. По-нататък не знам какво става, какви процеси се развиват вътре, защото нищо не се износва засега. Медният проводник не потъмнява, въпреки че е в морска вода", допълва мъжът.

От година пенсионираният военен се е скрил от цивилизацията в ямболското село Люлин. Запален от идеята за екологично чиста и безопасна електрическа енергия, той е убеден, че е в началото на нещо голямо.

"Ако намеря достатъчно хора да направим екип с добра лаборатория, с някои помощни материали – книги, или други неща, които са описани някъде, може да направим някаква статична централа", твърди Александър.

Въпреки че изобретението е още в началната си фаза, Александър Александров е убеден, че до месец – два ще е готов с решение за самостоятелна инсталация, в която да могат да се включват и електрически уреди.
Коментари

Още от последните новини