Немската гимназия изпраща свои ученици в седалището на ООН в Ню Йорк

Немската гимназия изпраща свои ученици в седалището на ООН в Ню Йорк - E-Burgas.com

Немска езикова гимназия „Гьоте“ - Бургас спечели престижен грант на Централноевропейската инициатива, който ще даде възможност на изявени ученици да посетят седалището на ООН в Ню Йорк. Проектът на НЕГ „Гьоте“ беше класиран сред трите най-добри проекта в паневропейско състезание, целящо да стимулира младежката ангажираност в рамките на Програмата на ООН до 2030 г. за устойчиво развитие.

Инициативата на НЕГ „Гьоте“ предвижда да повиши информираността сред младежите в България по темата за равенство между половете, като част от целите на ООН за устойчиво развитие.

"Автор на проекта е д-р Тонка Костадинова, бивш дипломат и настоящ учител по история в НЕГ „Гьоте“, споделя директорът на гимназията инж. Надежда Радева - Иванова и доопълва: "Тези инициативи са фокус в стратегията ни за развитие на компетентни и отговорни граждани на България".

"Трудно е да се изграждат екипи за писане на проекти, но Немската гимназия може да се похвали с два проекта, който координира, а не е просто партньор", счита Петя Петрова - зам.-директор на училището.

Коментари

Още от последните новини