Немска компания ще произвежда електромобили у нас до две години

Немска компания ще произвежда електромобили у нас до две години  - E-Burgas.com
thetimes.co.uk

"До 2 г. ще имаме първите произведени в България електромобили. В събота ще могат да се видят пред Министерството на икономиката". Това заяви министърът на икономиката Кирил Петков.

Фирмата производител е германска и се казва e.GO Mobile. Компанията е една от двете с хомологация за ЕС (издаване на разрешителен режим от официален орган). 

Меморандумът все още не е подписан, така че не трябва да говорим напред във времето. Най-хубавото е, че друга голяма фирма в България - Bosch, ще дава много от частите за тези коли и те ще бъдат произвеждани у нас“, допълни той. И подчерта, че в този случай не говорим само за асемблиране, а за клъстър.

„Това е целта, за която съм се борил в последните 6-8 седмици, а именно да имаме повече такива успехи. Ако не беше излязло в новините, не бих го казал. Имаме още няколко дни преговори“, каза още Петков. Той определи като "абсолютни глупости" твърденията, че по тази сделка се се работело от дълго време.

„Те бързат, защото в момента конкуренцията за електромобили е голяма. Който излезе първи на пазара с най-новите коли, има предимство. Надяваме се, че в събота ще можем да ви поканим да видите самите коли пред Министерството на икономиката“, допълни Петков. 

Коментари

Още от последните новини