Нефтохимик ще си строи стадионче в Долно Езерово

Нефтохимик ще си строи стадионче в Долно Езерово - E-Burgas.com
В момента капацитетът е от едва 1200 седящи места

Босът на Нефтохимик Павел Бошнаков има сериозни инвестиционни намерения по отношение на стадиона в Долно Езерово, пише "Тема Спорт".

В момента той се ползва от шейховете, но спортното съоръжение е в лошо състояние, особено тревното покритие. Бошнаков иска да вземе базата на концесия и да направи много сериозни промени по нея. Става въпрос реално за нов стадион, който трябва да бъде изграден на мястото на стария. Ще бъде подменена изцяло тревната настилка, иде се изгради още едно помощно игрище. Ще бъдат поставени и нови седалки, както и ще се изгради нова трибуна за зрителите.

Така капацитетът на стадиона ще стане поне 5000 седящи места. Сега е с максимум 1200. Общата инвестиция ще е в размер на поне 5 милиона лева. Бошнаков очаква помощ от община Бургас, както и от потенциален нов спонсор. В момента се правят проектите за новото съоръжение, като при добро развитие на преговорите стартът на строителството ще може да започне още през тази есен. Решение за концесията ще трябва да вземе общинският съвет в Бургас.

В момента Нафтата играе домакинските си мачове на стадион "Лазур" и използва кампуса край Сарафово за тренировки. На централната улица в Бургас бяха разположени изложбени пана, които проследяват най-славните години на Нефтохимик, от създаването на клуба през 1962 година до днес.

Тази изложба ще продължи в рамките на един месец и е част от тържествата по повод 20-годишнината от сребърните медали в А група (1996/97). От ръководството на Нафтата разкриха, че се водят преговори с тимове от България за евентуална демонстративна среща през лятото, с която да се сложи финалният акорд в празненствата.

 

Коментари

Още от последните новини