Най-предпочитаните кухненски стилове

Най-предпочитаните кухненски стилове - E-Burgas.com

Въпреки че на пазара изобилства от готови кухненски модели, чарът в това да си проектирате сами ваша кухня, за която винаги сте мечтали, е несравним.

Бихте могли да почерпите вдъхновение от множество източници. Интернет изобилства от интериорни каталози, разглеждането на които ще ви дадат безброй идеи за това каква точно бихте искали да е вашата кухня. Ако искате да подчините помещението си на определен стил, който да отговаря на вкуса ви и на останалата част от жилището, бихте могли да разгледате и най-предпочитаните дизайни.

А сега нека разгледаме някои от най-харесваните и избирани стилове, които полагат основите на кухненския дизайн.

Избирайте между скандинавски или алпийски стил в проектирането на кухня

Скандинавският стил е така широкопопулярния напоследък дизайн на изчистените линии, простора и естествените цветови тонове.

Заложете на дърво, метал и стъкло. Колкото по-малко вещи съхранявате в кухнята си, толкова повече се доближавате до идеята зад този стил – той прославя минимализма. Почитателите на скандинавския стил го предпочитат, защото там функционалността е съчетана с широтата и усещането за простор. На почит са етажерките, по които бихте могли да подредите цветя за щипка уют и свежест. Бялото е основният цвят, на който се залага, съчетан с меки дървесни тонове. Уредите са вградени или скрити зад шкафове, което създава допълнителна хомогенност на дизайна.

Чували ли сте за стила „шале“? А у вас бил ли е предизвикван истински възторг, когато сте се озовавали във високопланинска къщичка?

Стилът „шале“ или, така известният алпийски стил, е стилът на хижите. Кухните там са масивни, основният материал е дървото и за разкош са вплетени редица народни мотиви. Чувството, което излъчват тези кухни, е за топлина, празничност и уют. Твърде често ги асоциираме с камина и пукота, който се разнася от изгарящите дървета. Задължителни елементи от дизайна на тези помещения са автентичните предмети – заложете на бродирани покривки, традиционно изглеждащи съдове за съхранение като буркани за подправки или кутии за хляб; разположете на видно място дървени готварски лъжици или купа с плодове. Този стил обича и кожите като акценти – може да се спрете на малък килим или кожени възглавници. Алпийският стил боготвори големите и масивни трапезарни маси, така че, ако разполагате с достатъчно място, подберете именно такава.

Кухнята на мечтите ви би могла да изглежда по какъвто начин пожелаете. Решенията и дизайнът са изцяло във вашите ръце – независимо дали ще се спрете на скандинавски, алпийски, ретро, класически, модерен стил или просто ще комбинирате различни тенденции, които да отговарят на вкуса ви. Чрез проектирането и планирането вие ще сте с няколко крачки по-близо до момента, в който ще можете да се насладите на вече готовата си кухня.

Коментари

Още от последните новини