Навици за здрава и красива коса

Навици за здрава и красива коса - E-Burgas.com

Да  поддържате  косата си възможно най-здрава не зависи само от шампоана, който ползвате. Множество различни фактори влияят на това колко лъскава, блестяща и здрава е косата ви. Разбира се, голяма част зависи от структурата на косата, но също и от това колко добре се грижите за нея. На пазара има множество продукти, които ще ви помогнат да поддържате косата си здрава / препоръчваме ви продуктите за коса на Виши/, но същевременно е добре да усвоите някои здравословни навици, ако искате поддържана и красива коса.

Подстригвайте се редовно

Ако искате дълга и здрава коса редовно посещавайте фризьора си – ако не подстригвате косата си редовно – краищата се изсушават и цепят и в крайна сметка косата ви не може да порасне. Редовните подстригвания осигуряват по-малко цъфтящи краища и здрава коса. 

Оставяйте косата си естествена толкова често, колкото можете

Косата ви се нуждае от почивка. Използвайте уикенда, за да оставите косата да се възстанови. Ако е възможно, оставете косата си да изсъхне на въздух, избягвайте да използвате маша или преса, не я връзвайте на опашка, за да избегнете ненужното издърпване на косъма. С други думи, понякога просто трябва да оставите косата си малко да си почине.


Не пренебрегвайте скалпа си

Ако постоянно почесвате скалпа си поради сухота и сърбеж, а шампоаните в аптеките не помагат, консултирайте се с лекар. Хроничният сърбеж травмира скалпа. сърбежът може да бъде проблемен, ако ви е трудно да работите или ако сърбящите петна се възпалят.

Поддържайте здравословна диета

Следвайте балансирана диета. Протеинът е градивен елемент на косата, защото косата е кератинизиран протеин. Друго решаващо хранително вещество е желязото. Това е източник на енергия за косата. Всъщност проучванията показват, че дефицитът на желязо е свързан с загубата на коса

Избягвайте горещи инструменти (или най-малкото предпазвайте косата си от тях)

Ако сушите косата си всеки ден, бъдете интелигентни. Използвайте сушоар с по-хладен въздух и по-ниска скорост. Ще ви отнеме малко повече време, но ще ви бъде от полза.“ Ако планирате да къдрите или изправите косата си с маша или преса, използвайте предварително термозащитен спрей.

Коментари

Още от последните новини