Напусна ни бургаският художник Роджър Краев

Напусна ни бургаският художник Роджър Краев - E-Burgas.com

Напусна ни бургаският художник Роджър Краев, съобщават от Дружеството на художниците в града. Поклонението пред тленните му останки ще се състои на 23.08.2022 г. в гробищния парк в Бургас от 09:30 часа.

По повод тъжната вест, кметът Димитър Николов изказва своите съболезнования към близките, приятелите и колегите на Краев.

„Скъпи опечалени,

Приемете моите съболезнования по повод кончината на обичания и уважаван от всички нас художник Роджър Краев.

Той беше личност, която съчетаваше в себе си силна емоционалност и хармония. Творец, влюбен в морето и Бургас. Роджър Краев завинаги ще остане една непреходна личност със своето изкуство, в което вложи цялата си душа и сърце.

Без него във всеки от нас остава една голяма празнина, която не може да бъде запълнена. Съболезнования на неговите близки и на всички, които го познаваха и обичаха.

Поклон пред светлата му памет!“

Творците в Бургас определяха Роджър Краев като майстор на ярките цветове. Негови платна са притежание на колекционери в Германия, Испания, Австрия, Гърция и други.

Свързани статии
Почина писателят Антон Дончев Внезапно ни напусна политологът доц. Антоний Гълъбов Почина бившият председател на Общинския съвет Костантин Луков Почетният гражданин на Бургас проф. д-р Стефан Чапкънов ни напусна на 82 години
Тагове
кончина
Коментари

Още от последните новини