Напредва и строежът на „Арена Бургас“ (СНИМКИ)

Напредва и строежът на „Арена Бургас“ (СНИМКИ) - E-Burgas.com

Трибуните вече стърчат високо над земята

След като миналата седмица ви показахме напредъкът на строежа на новата сграда на Гимназията по автотранспорт, същото се отнася и за най-значимият строеж от последните години в Бургас – спортна зала „Арена Бургас“. Строителните дейности и там са непрестанни, като вече трибуните в комплекса са високо издигнати над земята.

Припомняме, че дългосрочният обект бе допълнително финансиран с близо 19 млн лева, като причина за оскъпяването с над 50% са непредвидени обстоятелства, поради което се налагаше препроектиране на изградени вече допълнителни съоръжения и строително-ремонтни дейности, които не били включени в първоначалния проект.

Допълнителните пари са за увеличение на бетонови и армировъчни работи вследствие на наложила се промяна в начина на фундиране, включително за плочата на кота „нула“, обръщане на подколонниците под фундаментната плоча и промяна в геометрията им, увеличения в количествата за укрепване на откоса и др.

Изпълнител на мащабната поръчка е консорциумът „Дворана“, състоящ се от три фирми: „Билдникс“ ЕООД – Бургас, „Водстрой 98“ АД – София, и „Понсстройинженеринг“ АД – София.

По време на последната инспекция на министърът на спорта бе официално обявено, че до края 2018 година, залата ще бъде окончателно готова, а с изграждането й България ще може да кандидатства за домакинство на европейско първенство по лека атлетика.

Освен лека атлетика, съоръжението ще може да се ползва и за хандбал, волейбол, баскетбол, бойни спортове и др.

Галерия
Коментари

Още от последните новини