Награждават финалистите от регионалния конкурс за детска рисунка „Шарен ден“

Награждават финалистите от регионалния конкурс за детска рисунка „Шарен ден“ - E-Burgas.com

Днес от 18:00 часа в Регионална библиотека „Пейо К. Яворов“ ще бъдат наградени финалистите от конкурса за детска рисунка „Шарен ден“, организиран от Центъра за талантливи деца в града. Над 170 деца от Бургас и региона изпратиха своите цветни творби и премериха рисувателните си умения.

Тричленното жури от изтъкнати арт педагози и художници бе изключително затруднено в излъчването на победителите, а те са: във възрастова група 6-8 г. на първо място е Константин Костов на 8 г. от ОУ "Антон Страшимиров", второто място заема Радина Черногорова на 7 г. от ДГ "Морска звезда", а почетното трето място е за Александра Александрова на 8 г. от СУ "Епископ Константин Преславски".

Във възрастова група 9-11 г.на първо място се класира Валентина Жекова на 10 г. от ОУ "Антон Страшимиров", второто място е за Дариа Димитрова на 10 г. от ОУ "Братя Миладинови", а третият финалист е Теодора Огнянова на 9 г. от ОУ "Антон Страшимиров".

В последната възрастова група 12-14 г. първото място завоюва Дария Пиронкова на 13 г. от СУ "Епископ Константин Преславски", второто място бе отредено на Станимира Цветкова на 12 г. от ОБУ "Христо Ботев" - с. Росен, а на трето място се класира Ивон Стефанова на 13 г. от СОУ "Св. св. Кирил и Методий".

Единодушно журито отсъди и специална награда за млад художник на Габриела Иванова на 9 г. от ОУ "Антон Страшимиров". Поощрителни награди и грамоти ще получат и още шест деца.

Награждаването ще бъде съпътствано с представяне на изложбата „Пътуване“ на възпитаниците от арт проект „Палитри“ към Центъра с ръководител Златка Коева. Талантливите младежи ще представят свои авторски платна и картини, завоювали призови места на конкурси за рисунка. Организаторите са взели решение младите художници да наградят финалистите от конкурса.

„Идеята ни е да има приемственост. Нека малчуганите се вдъхновят от нашите по-големи възпитаници и видят, че с труд и усилия могат да постигнат много не само в сферата на изобразителното изкуство, а и в живота. Младежите от своя страна ще се почувстват значими, че са достигнали на етап те самите да награждават, а не само да бъдат награждавани. Този стимул и признание ще ги окрили и ще им вдъхне още повече увереност, че това е правилния път.“, споделя Лилиана Славова - основател на Центъра за талантливи деца.

Освен материални награди, победителите от конкурса получават и тримесечно безплатно обучение по рисуване.

Организаторите канят всички любители на изкуството довечера от 18:00 ч. да се насладят на таланта на младите художници.

Коментари

Още от последните новини