Нагъл, по-нагъл, политик

Нагъл, по-нагъл, политик - E-Burgas.com

Audi General Meeting

Нагъл, по-нагъл, политик. Така може да се определи поредната одобрена обществена поръчка за доставката на 7 суперлуксозни аудита за бъдещите министри. Тези луксозни и натъпкани с екстри лимузини ще струват на данъкоплатеца 723 275 лв. без ДДС, като цената им е доста под пазарната за класа, твърдят от правителствената пресслужба.

Аудитата вдигат 100 км/ч за 6,1 секунди, а максималната им скорост е 250 км/ч. Разходът на гориво за 100 км е 6 литра. В модела са включени и телевизионен тунер, DVD-плеър и седалки от естествена кожа. В обществената поръчка не се споменава за бронировка на автомобилите. Обикновено тя излиза приблизително колкото цената на колата. Досега службата возеше властта само с "Мерцедес", БМВ и високопроходими "Тойота Ленд Круизър". Това са първите тръжни процедури на новия шеф на службата Ангел Антонов, който пое поста на 2 юни.

Прости сметки показват, че вместо суперскъпите лъскави Audi A8 Quattro - дълга база, родните ни политици можеха да вземат почти 40 автомобила на марката Great Wall, произведени от "Литекс Моторс" край Ловеч.

Обширни и добре оборудвани седани С30 се продават на дребно по 22 990 лева с ДДС. Можеше и да се избере и варианта с всъдеходите Н6 (нали политиците ни обичат да ходят на ски, пардон, при избирателите) за по 10 хиляди лева отгоре. Някои ще кажат, че правим евтин пиар на Гриша Ганчев. Ние пък отвръщаме - добър, лош, Гриша Ганчев се опитва да произвежда в изстрадалата ни държава, а политиците вместо по всякакъв начин да подпомагат родното производство, се чудят къде на по-скъпо и лъскаво возило да возят големите си задници.

Някои ще кажат, че не е престижно, управниците да посрещат височайши гости от чужбина в българо-китайски машини. Добре, тогава какво пречеше да се избере например Skoda Superb. Та вековната чешка компания е също част от Auto Union както Ауди и не е тайна за хората от бизнеса, че по-голямата част от детайлите и възлите, трансмисия и двигатели са абсолютно еднакви. Да, ама шкодата струва два пъти по-малко от Audi A8 Quattro и комисионата ще е доста по-малка. Мила родна картинка...

Автор: Кирил Стойков, autoclub.bg

Коментари

Още от последните новини