Над 100 хил. лв. за ремонт на автогара "Запад"

Над 100 хил. лв. за ремонт на автогара

 107 хил. лева е стойността на проекта за ремонт на Автогара „Запад“. Това каза управителят на общинския превозвач „Бургасбус“ инж. Петко Драгнев пред радио "Фокус". 

Подписан е договор за финансиране от Европейския социален фонд чрез Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” по схема „Безопасен труд”. „Ние участвахме по една програма на Фонд „Условия на труд“ за финансиране за подобряване условията на труд на всички, работещи на Автогара „Запад“. В момента се разглеждат документите, сумата е за 107 хил. лева, като 30 % се финансира от фонда и 70 % от Общинско предприятие „Бургасбус“, допълни инж. Драгнев.

В проекта се предвижда цялостно саниране на сградата на автогара, секторите за автобусите и обновяване на зеленината около автогарата. Инж. Драгнев посочи, че от 10 дни вече се извършват ремонтни дейности по външното пространство на автогарата.

„Докато чакаме одобрението на документите, започнахме асфалтиране на площадките, които се ползват от пътниците. Плочките там са поставени преди 30-40 години, така че ще подобрим и външния вид на самата автогара. В по-късен етап предвиждаме и саниране на самите сектори, на които пътниците осъществяват качвания и слизания от автобусите“, допълни той.

Градинките около автогарата ще се оформят, старите дървета ще бъдат запазени, а около тях ще се засади нова растителност. Ще бъдат поставени и нови пейки."На този етап можем да кажем, че до един месец ще приключи ремонтът на външните площадки. След това ще започне поетапно изпълнение на проекта за саниране на сградата", каза още инж. Петко Драгнев. 

Коментари

Още от последните новини