МВР показа имуществото на задържания помориец, заподозрян за множество измами в Австрия (снимки)

МВР показа имуществото на задържания помориец, заподозрян за множество измами в Австрия (снимки) - E-Burgas.com

Задържаният помориец по искане на Австрия за документни измами, тъне в пари и лукс, става ясно след арестуването му вчера при спецоперация на ГДБОП. 

53-годишният мъж е заподозрян за извършени множество измами на територията на Австрия, сред които изработване и разпространение на неистински документи за самоличност - испански дипломатически паспорти и лични карти, съобщават от пресцентъра на МВР.

Задържаният във връзка с получени в Окръжна прокуратура – Бургас Европейска заповед за разследване и Европейска заповед за арест от прокуратурата в австрийския град Вела поддържал висок стандарт и луксозен начин на живот.

Във финалната част на операцията на място са присъствали и представители на австрийските служби. При претърсванията на два адреса, яхта и два автомобила с фалшиви дипломатически номера са иззети множество фалшиви документи, удостоверения и печати.

С постановление на прокурор от окръжната прокуратура първоначалното 24-чосово задържане на мъжа е удължено до 72 часа. Внесено е искане в Бургаския окръжен съд за налагане на постоянна мярка за неотклонение.

 

Галерия
Коментари

Още от последните новини