Митничари откриха злато за 660 хил. лв. в гащите на четири молдовки на "Капитан Андреево"

Митничари откриха злато за 660 хил. лв. в гащите на четири молдовки на
Снимка: Агенция "Митици"

Митнически служители от "Капитан Андреево" откриха голямо количество недекларирано злато при проверка на чужд автомобил на 19 март. 

Те са открили общо 5446.1 грама златни накити на стойност 686 208 лева в автомобил чужда регистрация, влизащ в страната от Турция.. В превозното средство освен водача пътували и четири жени, всички молдовски граждани.  По метода „анализ на риска“ колата е селектирана за щателна митническа проверка, при която в две възглавнички на задната седалка са открити пакети, съдържащи изделия от жълт метал. В хода на проверката се установява, че те са собственост на една от пътничките.

При последвалия личен преглед на четирите жени в бельото им са открити пръстени, медальони, синджири, обеци, гривни.

Според направената експертиза накитите с общо тегло 5252.20 грама са от 14- и 21-каратово злато на стойност 661 777 лв.

 По случая са  образувани четири досъдебни производства, които се провеждат от разследващ митнически инспектор под надзора на Окръжна прокуратура- Хасково. Молдовските гражданки са привлечени към наказателна отговорност и им са взети мерки за неотклонение „гаранция“ в размер от по 3000 лев,  както и „забрана за напускане на страната“ освен с разрешението на Окръжна прокуратура- Хасково.

Акт по Валутния закон е съставен и на шофьора на автомобила за откритите при извършения му личен преглед недекларирани 193.90 грама златни бижута на стойност 24 431 лева. Пакетът със златните бижута е бил укрит  под ластичен колан около кръста на мъжа.

 

Коментари

Още от последните новини