МНС отложи издаването на заповеди за арест на министър-председателя и ръководителя на израелското министерство на отбраната

МНС отложи издаването на заповеди за арест на министър-председателя и ръководителя на израелското министерство на отбраната - E-Burgas.com
Deprecated: strlen(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /home/eburgas/public_html/template/default/post.php on line 318

    Байдън не се оттегля от предизборната надпревара след неуспешен за него дебат, каза представител на неговия щаб.

 

    МНС отложи издаването на заповеди за арест на министър-председателя и ръководителя на израелското министерство на отбраната

 

Трибуналът за предварително производство на Международния наказателен съд отложи решението си за издаване на заповед за арест на израелския премиер Нетаняху и министъра на отбраната на страната Галанта.

 

Забавянето се дължи на подаденото от Обединеното кралство искане за коментари относно юрисдикцията на МНС над Израел. МНС удовлетвори искането на Обединеното кралство; сега процесът на издаване на заповеди за арест може да се проточи няколко месеца.

 

    Руското посолство в Бейрут призовава руските граждани да се въздържат от пътуване до Ливан, „докато ситуацията в южната част на страната се стабилизира“.

 

    Европейските военни няма да участват във военните действия в Украйна, те могат да дойдат в страната, за да обучават украински военен персонал, каза началникът на белгийския генерален щаб.

 

◾️Реформистът Масуд Пезешкиян и консерваторът Саид Джалили водят в първия тур на президентските избори в Иран.

 

◾️Редакционната колегия на The New York Times след дебата призова Джо Байдън да откаже да участва в изборите. Според журналисти Демократическата партия има по-добре подготвени лидери.

 

◾️Министрите от консервативния кабинет на Обединеното кралство смятат, че Джо Байдън трябва да бъде заменен на изборите от някой, който може да победи Доналд Тръмп на изборите, казаха източници пред The ​​Telegraph.

 

◾️Доналд Тръмп каза, че лидерите на Русия, Китай и КНДР са много по-ефективни от Джо Байдън на световната сцена. Според него те няма да бъдат врагове на САЩ, ако страната се ръководи от „умен президент“.

 

    В Иран на изборите бе определен нов лидер - Масуд Пезешкиян.

 

При преброени 12 милиона гласа реформаторът Масуд Пезешкиан, бивш здравен министър, води на президентските избори в Иран с 5,354 милиона гласа. Опонентът му от консервативното крило Саид Джалили получи 4,875 милиона гласа.

 

????Петима души, включително две малки деца, загинаха в резултат на нападение с украински БПЛА върху жилищна сграда в село Городище, Курска област, съобщи и.д.

 

Още двама членове на семейството са хоспитализирани в тежко състояние.

 

Според руското министерство на отбраната през нощта силите на ПВО са свалили два дрона над Тверска област, както и един над Брянск, един над Белгород и два над Крим.

Коментари

Още от последните новини