Многократен шампион и рекордьор в плуването ветеран търси 3000 лева, за да отиде на световно

Многократен шампион и рекордьор в плуването ветеран търси 3000 лева, за да отиде на световно  - E-Burgas.com
Снимка viapontika.com

Многократният шампион в плуването и рекордьор – бургазлията Кирил Ватев, е мотивиран да участва на световно първенство за ветерани в меката на плуването – Унгария, но от това го делят 3000 лева. Парите му трябват за екипировка, транспортни разходи, престой, храна и състезателни такси в унгарската столица Будапеща, където ще се проведе състезанието през август.

Той се обръща за призив към общината, като е входирал писмо и в местния парламент, за което моли за финансова подкрепа.

Ватев има изключителна визитка като спортист – национален състезател е от 86-та до 92-ра година на миналия век, участвал е на финал на европейско първенство през 1988, помним го и като представител на националния отбор по плуване на Олимпиадата в Сеул през 1990, но не участва поради контузия, балкански шампион е за мъже, същата година, с екипа на ПК „Черноморец Бургас“.

За отбора на ветераните се състезава от 11 години, като многократно е заемал призови места и е подобрявал рекорди за възрастовата група, в която се е състезавал.  

В момента той е решен да представи отново родния си град и ПК „Черноморец Бургас“ на световното първенство, където ще се бори за поредното отличие, което да допълни шампионската му витрина. Това обаче няма как да стане без подкрепата от общината.

Коментари

Още от последните новини