Много катастрофи с мотори край Бургас на старта на сезона

Много катастрофи с мотори край Бургас на старта на сезона - E-Burgas.com

Отчетени са много катастрофи с мотоциклети в област Бургас на старта на летния сезон. Това заяви началникът на „Охранителна полиция“ към ОДМВР – Бургас пред радио "Фокус". По думите му се прави превенция на територията на град Бургас. Полицаите спират мотористите, дават указания, правят беседи и санкционират тези, които грубо нарушават закона и правилника за движение по пътищата.

„На много места реализираме скоростен режим, не само за превенция и санкциониране на мотористите, но и на всички автомобили, които се движат по магистрали, първостепенни и второстепенни пътища в област Бургас“, допълни Рачев.

Според него основните причини за катастрофи са несъобразена скорост и изгубване на управление над автомобила. В областта се регистрират най-вече удари в преден автомобил или в крайпътни съоръжения. Най-тежките пътнотранспортни произшествия в град Бургас са свързани основно с блъскане на пешеходец на пешеходна пътека, отнемане на предимство на друго моторно превозно средство и неправилно движение на ешеходци, които попадат в пътнотранспортни произшествия. Рачев добави, че има много нарушения по неспазване на пътната маркировка и на дистанцията, което довежда до леки пътнотранспортни произшествия, особено в натоварените дни и часове през периода от месец май до края на месец септември.

Коментари

Още от последните новини