Младежи се биха и снимаха с телефони пред полицията

Младежи се биха и снимаха с телефони пред полицията - E-Burgas.com

Сбиване между тийнейджъри посред бял ден на метри от полицията в Ловеч. Група младежи пребиват 16-годишно момче, а някои снимат с телефоните си. Случаят е от преди ден.

„Инцидентът става на 31 март около 19:30 ч. В районното управление няма получен сигнал. Наш колега, който отива на работа, вижда инцидента. Спира личния си автомобил, прекратява действията на лицата и извиква колеги. Установена е самоличността на участниците. Всички, без един, са пълнолетни”, обясни началникът на РУ - Ловеч Златин Михайлов. 

По думите му в полицията не е постъпвал сигнал от никого към настоящия момент. Няма и лица, които да са посетили Спешна помощ. На деветимата участници в сбиването са съставени актове.

Майката на битото дете Ася Василова посочи, че някои от момчетата, участници във физическата разпра, се познават.  

„Предисторията е такава, че моят син е с тъмен цвят на кожата и ги е бил погледнал много лошо. Тоест, заради самия поглед става абсолютно всичко, доколкото знам от него. Каза ми, че е излизал от магазин, две от момчетата първо са се закачили с него - защо ги гледа лошо, как се е облякъл”, разказа тя.

Василова обясни, че единствено момиче се е опитало да прекрати боя. „Синът ми е на 16 години. Той е най-много пострадал от всички деца, които са били там. Не е много добре, той е притеснен, каза ми дори да не се обаждам на никого”, допълни тя.

Майката отправи запитване към полицая, съставил акт на детето ѝ, дали не е видял как е бил с наранявания по главата. „Не го ли видяха как изглежда, днес ще представим медицинското в полицията, лично на човека, съставил акта”, каза Василова.

Михайлов отговори, че категорично няма расистки подбуди за инцидента. „Доколкото сме установили, те са имали преди около две седмици предишно спречкване в центъра, после размяна на реплики през социалните мрежи, докато се стига и до обсъждания инцидент”, добави началникът на РУ - Ловеч.

Относно актовете каза, че са съставени на всички участници в сбиването. Установява се кой е нападателя и кой нападнатият. 

Коментари

Още от последните новини