Млад бургазлия се накълца с ножица, за да инсценира грaбеж на 640 лева

Млад бургазлия се накълца с ножица, за да инсценира грaбеж на 640 лева - E-Burgas.com

До изключителна саможертва стигна млад 29-годишен бургазлия, за да задигне 640 лева оборотни пари от козметична фирма, в която започнал работа като дистрибутор преди 3 седмици.

Младият мъж се обадил тази сутрин на 112, като съобщил че е причакан от двама непознати до бл. 37 в ж.к. „Славейков“, които го нападнали с остър предмет и го пребили, след което му задигнали 640 лв. Сумата била служебни пари на фирмата.

Дошлите на място полицаи установили, че младият мъж има порезни рани в областта на главата и дясното бедро. Той дори бил откаран в МБАЛ-Бургас, като след получената медицинска помощ е отведен във Второ РПУ-Бургас.

Истината обаче била друга, съобшават от полицията. Оказало се, че 29-годишният бургазлия се самонаранил със служебна ножица, взета от превозваните и козметични артикули, която по-късно изхвърлил в асансьорна шахта в бл. 37 в к-с „Славейков”. Извикан бил екип от асансьорни техници, с чиято помощ ножицата е открита и присъединена, като доказателство по образуваното досъдебно производство. Самонараненият е направил пълни самопризнания, като заявил, че ще възстанови изхарчената сума в тридневен срок.

По случая е образувано досъдебно производство за съобщаване на неверни данни и за длъжностно присвояване.

Коментари

Още от последните новини