Министерски съвет ще обсъди предложението за локдаун сектор по сектор

Министерски съвет ще обсъди предложението за локдаун сектор по сектор  - E-Burgas.com

Окончателно решение ще бъде взето на следващото заседание

От Министерски съвет обявиха кога ще вземат решение за евентуалния локдаун в България, който бе предложен от Националния оперативен щаб.

Министерският съвет ще вземе решение по предложените от Националния оперативен щаб мерки за справяне с коронавируса на следващото си заседание. Представените от НОЩ мерки днес ще бъдат обсъдени сектор по сектор по време на заседанието на кабинета, след което ще бъде взето конкретно решение за прилагането им, съобщават от правителствената пресслужба. 

По-рано днес министърът на здравеопазването Костадин Ангелов предложи нови ограничителни мерки и продължаване на извънредната епидемична обстановка до края на март следващата година.  Очаква се мерките да влязат в сила от 27 ноември.

Предложенията, които направи министър Ангелов, са за преустановяване на присъствените занятия в училища, стажове в университети, присъствие в детски градини и ясли и в извънкласни форми; преустановяване на спортни, конгресни мероприятия, конкурси, частно организирани тържества; продължаване на забраната за посещения в дискотеки, нощни барове; преустановяване на работата на заведенията за хранене, за развлечения, сладкарници и др., като остане само работата им за доставки по домовете; спиране на работа на всички нехранителни магазини, включително търговски центрове, с изключение на аптеки, пощи, дрогерии, доставчици; спиране на екскурзии. Не налагаме локдаун, вярваме, че заедно ще го наложим, каза още той. Няма да се правят и контролно-пропускателни пунктове в градовете увери той.

Коментари

Още от последните новини