Министър Ангелкова: Няма индикации за фалит на други туроператори

Министър Ангелкова: Няма индикации за фалит на други туроператори - E-Burgas.com
Снимка: bbc.com

Откакто "Томас Кук" обяви фалит, ние провеждаме ежедневни срещи с всички от бранша. Основната цел е да подготвим туристическия сезон за 2020 година. Онзи ден се върнах от Франкфурт и там проведох ключови разговори по темата.

Това каза в сутрешния блок на bTV министърът на туризма Николина Ангелкова.

"Няма гаранционен фонд за обезщетение след фалита на "Томас Кук". "Аз разбирам колко е трудно на хората. Застраховката "Туроператор" покрива само рисковете на крайния потребител. Няма такава застраховка, която да компенсира този, който предоставя услугата. В момента се водят разговори дали да има увеличение на застраховката "Туроператор". В момента има над 1400 туроператорски фирми, които поддържат минималната застраховка от 25 000 лева, която трудно ще покрие едни евентуални рискове на туристите", обяви тя.

Правим анализ на ситуацията ежедневно. Тя е много динамична, но не мисля, че има индикации и вероятност от фалит на други туроператори. От разговорите, които провеждам в чужбина, разбирам, че останалите туроператори ще се опитат да привлечат клиентите на "Томас Кук", разкри Николина Ангелкова.

Коментари

Още от последните новини