Вижте кои са акцентите в програмата на Майските празници на културата в Карнобат

Вижте кои са акцентите в програмата на Майските празници на културата в Карнобат - E-Burgas.com
Снимка karnobat.acstre.com

Майски празници на културата стартират в Карнобат. Богата и разнообразна ще бъде програмата им, съобщава вестник "Карнобатски глас". Откриването започва със събитие в Археологическия музей в града по повод Деня на Европа, 9 май, когато от 14 часа в голямата зала на музея ще бъде проведена презентация. На следващия ден в градския парк ще има концерт, организиран от местното читалище "Д. Полянов-1862". Той е настрочен за 18.00 часа. На 12 май от 10.00 часа на същото място ще започне събор на народното творчество. 

На 17 май предстои отбелязването на 90 годишния юбилей на читалище "Просвета 1928" в село Невестино. 

В Европейската нощ на музеите на 18 май, в Археологическия музей в града ще има поредица от мероприятия. Те ще започнат от 18.00 часа и ще продължат до  полунощ.

На 21 май ще бъдат връчени годишните награди "Учител на годината", а на 22-ри май е церемонията по връчване на приза "Ученик на годината".

Празникът на славянската писменост 24 май ще бъде отбелязан подобаващо с празничен концерт на градския площад "Трети март", който ще започне от 10.30 часа.

Още много интересни изяви, концерти и празнични събития ще се състоят в Община Карнобат до края на месеца, за да допринесат за създаването на добро настроение сред жителите и гостите на града. 

Коментари

Още от последните новини