Майската жега отново ни връхлита днес

Майската жега отново ни връхлита днес - E-Burgas.com

Времето продължава да се определя от мощен поток топъл Средиземноморски въздух

Времето у нас продължава да се определя от мощен поток топъл Средиземноморски въздух. След топлата нощ с температури в някои райони около 20 градуса, денят ще е горещ, сочи прогнозата на cross.bg. Термометрите след обяд ще показват от 30 до 37 градуса. По-хладно остава единствено около крайбрежието със стойности между 28 и 30 градуса и в планините – от 19 градуса по високите части до 26 градуса в ниското.

Вятърът през деня ще се усилва с топли пориви от югозапад, които в определени моменти ще достигат скорости от 60-70 километра в час по северните склонове на планините. Облачността ще бъде променлива над цялата страна, по-често значителна. Не е изключено на места в следобедните часове да превали дъжд, който заради наситената с прах от пустините на Африка атмосфера ще е кален.

От събота до средата на следващата седмица ще е топло с по-високи температури в южната половина на страната. В неделя след обяд, в понеделник и във вторник не са изключени краткотрайни превалявания, на места с гръмотевична активност. По-значително захлаждане се очаква през втората половина на новата седмица.

В Източна Европа се формира система със студен атмосферен фронт, преминаващ над Балканите от север на юг. В Средиземноморието пък се установява зона с ниско атмосферно налягане. Комбинацията от всичко това е нестабилно време с валежи, летни бури с гръмотевици и риск от градушки.

Свързани статии
Най-много облаци по Черноморието днес Облачна събота край морето, температурите до 6 градуса Идва пролет, но се очаква сняг и през март И днес топло, но зимата се задава Холандските скулптори Пол и Реми изненадаха бургазлии на плажа в Бургас Слънце и пролетни температури и днес И днес ще се радваме на топло време Дъждовна събота по Черноморието Днес се затопля, от утре опасност от поледици По Черноморието ще остане облачно
Тагове
време прогноза
Коментари

Още от последните новини