Майската жега отново ни връхлита днес

Майската жега отново ни връхлита днес - E-Burgas.com

Времето продължава да се определя от мощен поток топъл Средиземноморски въздух

Времето у нас продължава да се определя от мощен поток топъл Средиземноморски въздух. След топлата нощ с температури в някои райони около 20 градуса, денят ще е горещ, сочи прогнозата на cross.bg. Термометрите след обяд ще показват от 30 до 37 градуса. По-хладно остава единствено около крайбрежието със стойности между 28 и 30 градуса и в планините – от 19 градуса по високите части до 26 градуса в ниското.

Вятърът през деня ще се усилва с топли пориви от югозапад, които в определени моменти ще достигат скорости от 60-70 километра в час по северните склонове на планините. Облачността ще бъде променлива над цялата страна, по-често значителна. Не е изключено на места в следобедните часове да превали дъжд, който заради наситената с прах от пустините на Африка атмосфера ще е кален.

От събота до средата на следващата седмица ще е топло с по-високи температури в южната половина на страната. В неделя след обяд, в понеделник и във вторник не са изключени краткотрайни превалявания, на места с гръмотевична активност. По-значително захлаждане се очаква през втората половина на новата седмица.

В Източна Европа се формира система със студен атмосферен фронт, преминаващ над Балканите от север на юг. В Средиземноморието пък се установява зона с ниско атмосферно налягане. Комбинацията от всичко това е нестабилно време с валежи, летни бури с гръмотевици и риск от градушки.

Свързани статии
Времето остава топло за сезона Посрещаме есента с температура от 22 градуса От 13 до 28 градуса по Черноморието днес Силни ветрове и дъжд в събота И днес необичайно горещо време за сезона Отново идва затопляне, градусите днес до 31 Уикендът идва с предупреждение за опасно време По-високи температури днес, по морето остава слънчево Магнитни бури ни удрят от утре Разкъсана облачност по Черноморието, водата е 26 градуса
Тагове
време прогноза
Коментари

Още от последните новини