Мащабната акция на КАТ не стряска пияните шофьори

Мащабната акция на КАТ не стряска пияните шофьори - E-Burgas.com

Мащабната акция на КАТ, която се извършва през последните седмици, не стряска пияните и дрогирани шофьори. Това поне показват данните, които всеки ден се цитират и високият брой нарушители, които продължат да се залавят. 

8382 моторни превозни средства са проверени в рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата. Извършен е контрол на 10788 водачи и пътници. До момента са съставени 2180 фиша и 790 акта за установени административни нарушения.

Акцент в акцията е недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, както и управление на МПС от неправоспособни шофьори, пише novini.bg.

В рамките на изминалия ден са установени общо 39 водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол – 22-ма от тях са шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, 17 - с над 1,2 на 1000, а седем са отказали тест.

Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са засечени да шофират 10 души, други трима, спрени за проверка, са отказали да бъдат тествани.

Коментари

Още от последните новини