Малката Рижа иска на свобода

Малката Рижа иска на свобода - E-Burgas.com

Окръжен съд – Бургас ще решава дали да отмени постоянния арест на Симеон Стоянчов

Окръжен съд – Бургас ще гледа днес въззивна мярка за неотклонение на Симеон Стоянчов, известен като Малката Рижа, който е обвиняем за кражбата на мотоциклет. Припомняме, че Малката Рижа е в ареста от началото на месец февруари, след като близо две години преди това бе на свобода и се опитваше да води нормален живот. 

На последното заседание съдът реши, че до момента има достатъчно доказателства, които сочат, че Стоянчов е извършител на престъплението. Това сочат свидетелските показания на собственика на мотора Атанас Ненов. При разпита си пред съдия той заявил, че Малката Рижа се приближил към него с думите "Върви ли моторът? Ще ми дадеш ли да го покарам? Ако не ми го дадеш ще те прибия", след което се качил на превозното средство, завъртял ключовете и отпрашил в неизвестна посока.

На 4 февруари Малката Рижа се помоли пламено на съдията да не бъде връщан в ареста, след което изслуша решението на съда с гръб в знак на протест.  На 30 март Районен съд – Бургас потвърди взетата му мярка за неотклонение „Задържане под стража".

Коментари

Още от последните новини