Куп таланти с благотворителен концерт в помощ на 3-годишния Ники

Куп таланти с благотворителен концерт в помощ на 3-годишния Ники - E-Burgas.com

Бургаската певица Галя Ичеренска се включва в благотворителното шоу за таланти "Заедно за Ники", наред с още куп талантливи младежи от различни школи в Бургас. Сред организаторите на концерта са Веселина Дамова, известна с редицата си участия в различни благотворителни каузи. Наред с талантливата ученичка от ПГТ „Проф. д-р Асен Златаров“, на сцената на НХК ще излязат вълшебниците от танците школи "Дюн“ и "Естрелла", от фолклорните ансамбли "Лазур“ и „Радост”, от Клуба за латино танци „Бургаски делфини“.

Концертът е на 30 ноември в Дома на НХК с начален час 18:30, а билетите, които са на цена от 3 лева, може да си купите от фоайето в деня на концерта.

Стилияна Николова и Веселина Дамова, които имат множество награди и неведнъж са били лауреати на конкурси в Бургас и страната, ще влязат в ролята на водещи на шоуто за таланти "Заедно за Ники".

Наред с танцовите школи гласове ще извисят Александър Иванов, Калина Енчева, ДФА „Трите пъти“, Даниел Бекярски, които не веднъж са печелили овации с гласовете си.

Каузата на бургаските ученици има за цел да подпомогне лечението на 3-годишния Ники. Операцията, която трябва да бъде извършена, за да оздравее е на стойност  120 000 щатски долара, с които семейството не разполага.

Момченцето е родено с вроден дефицит на бедрената кост, което причинява сериозно изоставане в развитието на едното му краче. Ражда се с разлика около 2 сантиметра, а сега вече са около 5. В момента Ники ходи със специална вътрешна стелка, но тя не е достатъчна, за да коригира разликата. Заради този проблем малкият Никола не може да стъпва на цяло краче. Възможно е да получи множество изкривявания и допълнителни здравословни проблеми, породени от това състояние.

В България подобен тип дефицити се оперират след 11-годишна възраст, а дотогава скъсяването ще стане още по-голямо. Семейството на Ники е потърсило най-добрите специалисти в ортопедията и така ги насочват към Америка. Лекари от медицински център "Света Мери", Уест Палм Бийч, Флорида, казват, че важната операция може да се направи още сега, ако родителите имат възможност да платят за интервенцията. Според специалистите зад Океана, тя трябва да бъде извършена именно сега, защото всяко забавяне може да доведе до тежки физически проблеми за малкия Никола. Родителите са подали във Фонда за лечение на деца заявление за финансиране на 20 юни 2018 г., но до този момент отговор няма, затова стартираме дарителска кампания за събиране на сумата.

Ето как може да помогнете на Ники:

Чрез сайта HelpKarma - https://helpkarma.com/campaign/shans-za-nikola-103  Чрез PayPal : [email protected]

Чрез дарителската сметка: IBAN : BG92UNCR70001523296890 BIC: UNCRBGSF Титуляр по сметката: Никола Петков Димов

Галерия
Коментари

Още от последните новини