Кунчев: Ако отменим мерките, в средата на януари болниците ще са тесни

Кунчев: Ако отменим мерките, в средата на януари болниците ще са тесни - E-Burgas.com

Ако се отменят епидемичните мерки, в средата на януари болниците ще са драматично пълни, каза главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев по време на уебинар "Масовите имунизации - ключ към преодоляване на COVID-19 пандемията и предпазване от опасни заразни заболявания", цитиран от БТА.

Имаме първите кълнове на задържане и лек спад на заболеваемостта, които може бързо да пропилеем, ако не вземем точните решения, каза още той. От една страна, на политическо ниво, има желание за отхлабването на мерките, но от друга гледна точка цифрите, въпреки че показват тенденция за плато и намаляване на натиска върху болниците, все още не са се отразили върху смъртността, посочи Кунчев.

Свързани статии
Проф. Радка Аргирова: Ваксините ще са ефективни срещу новия вариант "2.75" на ковид Удължиха ковид мерките в цялата страна Новозаразените с ковид отново са почти 1000 Новите ковид случаи вече са над 1300 Близо 15% от ковид тестовете за денонощието са положителни 70 са новозаразените с ковид в Бургаско 14,5% са положителните ковид проби 539 са новозаразените с ковид в празничния ден Нови 946 души са новозаразените с ковид Двоен ръст на новозаразените с ковид и починалите
Тагове
кунчев мерки ковид
Коментари

Още от последните новини