Край на сагата! Небостъргачът в "Меден рудник" отваря врати до няколко месеца

Край на сагата! Небостъргачът в

Община Бургас ще завърши паркинга на сградата със собствени средства

2020 година дойде с добра новина за 90-те семейства, които години наред не можеха да влязат в апартаментите си в недовършения небостъргач в "Меден рудник". Новината бе съобщена от зам. кметът строителство, инвестиции и регионално развитие Чанка Коралска на днешното обществено обсъждане на Бюджет 2020. 

Пускането в експлотация на сградата ще стане възможно след завършване на нейния паркинг. Това ще бъде направено с пари на общината, след като инвеститорът фалира и изостави обекта. Предписание за това има от Министерски съвет и омбудсмана. В последствие ще бъде пуснат асансьора и електроснабдяването на сградата, след което семействата ще могат да влязат в отдавна закупените си жилища. 

Това ще промени инвестиционните намерения на общината, тъй като парите са били заделени за паркинг край блок 425 и благоустрояването на квартал 12. Тези два проекта ще се забавят малко във времето и най-вероятно ще стартират през лятото. 

Свързани статии
7 хил. лв. и половин кило злато отмъкна апаш от апартамент в "Изгрев" Нови тротоари ще правят "Меден рудник" по-удобен за пешеходците Предложение: "Меден рудник" да стане "Парория", защото нямало рудници Нови ремонти във "Възраждане": Обновяват района около "Краснодар"
Тагове
к-с
Коментари

Още от последните новини