Край на циганското лято, ето кога идва снега

Край на циганското лято, ето кога идва снега - E-Burgas.com

Топлото и сухо време от последните седмици, което някои наричат циганско лято, е на път да приключи в следващите дни. Още днес очакваме превалявания, които ще започнат в Югоизточна България и ще се движат на северозапад в рамките на деня.

В западната половина на страната ще остане предимно сухо, но облачно. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Температурите през деня ще са до 23 градуса в най-южните райони.

По Черноморието ще е предимно облачно, със слаби превалявания от дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури на въздуха ще бъдат 19-20 градуса, а на морската вода – 18-19 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала, информира НИМХ към БАН.

В планините облачността ще е разкъсана, по значителна над масивите от източната половина на страната. Там на отделни места е възможно слабо да превали. В планините валежите ще са в Странджа, Сакар, източните Родопи и източните дялове на Стара планина. В по-ниските планински райони термометрите ще гонят 15-16 градуса, а по по-високите места – около 9.

Коментари

Още от последните новини